De persoon achter Heroca.

 

Thijs TigchelaarMijn naam is Thijs Tigchelaar, geboren anno 1984 in bierstad Haarlem en sinds 2004 woonachtig in de Gelderse hoofdstad Arnhem.

bierproeven-thijs-tigchelaar

 

 

 

Uit mijn jeugd herinner ik me een gebrandschilderd glas-in-loodwerk gebaseerd op een ets van dichter/etser Jan Luyken uit zijn meesterwerk ‘Spiegel van het Menselyk Bedryf’, dat bij mijn ouders voor het raam hing.  Het betrof hier een afbeelding van een ambachtelijk bierbrouwer, en het kunstwerk heeft mij in mijn jongere jaren altijd gefascineerd.

 

bierproeverijen-thijs-tigchelaar

 

Op mijn zestiende verjaardag deed mijn vader mij het boek ‘Bier uit de hele wereld’ van Gilbert Delos cadeau, en mijn nieuwsgierigheid naar bier groeide verder. Aangezien ik ondertussen de wettelijk vereiste leeftijd om bier te mogen drinken had bereikt, stopte deze nieuwsgierigheid niet bij het lezen van boeken!

 

 

Na enkele omwegen waaronder een technische- en een docentopleiding en een carrière in de Arnhemse horeca ben ik in 2010 begonnen met de ideeën voor mijn bedrijf Heroca, waarna zich in 2012 de mogelijkheid voordeed om deze ideeën werkelijkheid te maken.

Met mijn bedrijf Heroca verzorg ik diensten voor zowel particuliere als zakelijke klanten.

Op het zakelijke vlak voorzie ik horecaondernemers van professioneel advies betreffende hun operationele bedrijfsvoering. Daarnaast organiseer ik trainingen en workshops voor horecapersoneel over onderwerpen zoals hygiëne, gastvrijheid en productkennis. Een voorbeeld hiervan is het werk dat ik uitvoer voor de Grolsche bierbrouwerij. Voor het horeca kwaliteitsprogramma ‘Lekkerder Bier’ huren zij Heroca met regelmaat in om mysteryguest bezoeken, adviesrapportages en trainingen voor ondernemers en personeel te verzorgen.

Naast deze werkzaamheden voor de zakelijke markt organiseer ik met veel plezier activiteiten voor particulieren. Hieronder vallen onder andere de gezellige en leerzame bierproeverijen en de workshop ‘Tappen als een professional.’ Omdat ik veel plezier beleef aan het delen van mijn kennis met enthousiaste deelnemers, en het continu blijven ontdekken van nieuwe wetenswaardigheden, smaken en tradities omtrent bier, kan ik oprecht zeggen dat ik van mijn grootste hobby’s mijn beroep heb gemaakt!

Ik hoop u van harte te mogen ontmoeten tijdens één van de door mij georganiseerde activiteiten!

Proost!   Cheers!   Á votre santé!   Okole maluna!   Salute!   Skål!   Na zdraví!

 

Thijs Tigchelaar, 2014